אני נכנסת לחנות משחקים עם חשק לקנות לנו משחק חדש. מסביב יש ערמות של משחקים, מדפים עמוסים ועוד כמה שמתחבאים ורק המוכר מכיר.. מאיפה מתחילים? הנה כמה שאלות שיעזרו לכן להתמצא מסביב..
1. התארגנות - שמחתי לגלות שעם הגיל הקופסאות הופכות להיות קטנות יותר... לפעמים סתם בא לי משחק קטן שלא דורש התארגנות מראש וקל לאסוף אותו אחר בסיום. אז מראש אלך למשחקי קלפים ולא למשחקי קופסא כמו מונופול...יש משחקים שגם ממש דורשים הרבה מקום על המדף ולא תמיד בא לי לארגן מקום נוסף בארון..
2. גיל - משחקי הקלפים מתאימים לרוב לגיל 5 ומעלה. משחקי הקופסא בעלי טווח רחב יותר. שימו לב שהגיל שמופיע על הקופסא לא תמיד מייצג. יש משחקים שיתאימו לגילאים צעירים יותר ויש כאלה שיתאימו לגיל גבוהה יותר למרות מה שכתוב. אם ראיתם משהו שקרץ לכם תשקיעו רגע לקרוא את תיאור המשחק ולהסתכל על התמונות ולנסות לדמיין את הילד שלכם משחק. עדיף להשקיע כמה דקות מחשבה ולהבין מה המשחק מכיל ומה רק פוטושופ מושקע.. עוד זמן למנוע אכזבה אח"כ.
3. אחים - האם אתם מחפשים משחק שמתאים לכל הילדים או לזמן איכות עם אחד מהם? אם זה לילד אחד תחשבו על ההעדפות האישיות שלו. אם זה לשני ילדים ויותר תחפשו משחקים שמתאימים לדינמיקה בניהם - תחרות? שיתוף פעולה? משחק מהיר? משחק מחשבה? מורכב או פשוט? ועוד דבר חשוב - מה לא! עד שהקטנה שלי הגיעה לגיל 3 לא קניתי שום משחק חדש שיש בו חלקים קטנים או הרבה חלקים. כדי שנוכל לאסוף מהר כשהיא מתעוררת ושלא יהיו חלקים מסוכנים שאולי נפלו מתחת לספה.. היה קשה אבל איתגר את היצירתיות שלי..
4. לשחרר- מכירים את המשפט 'הפרה רוצה להניק יותר ממה שהעגל רוצה לינוק'? לפעמים אנחנו מחפשים את המשחקים הכי מתוחכמים, חדשניים ומלמדים, בזמן שהילד פשוט רוצה להנות איתנו.. לא לכל הילדים יש סבלנות למשחקים לימודיים.. וחשוב לזכור שדברים משתנים עם הזמן. כשהבכור שלי היה בן 3 הוא היה יושב איתי שעות על משחקי הרכבה. כשההאמצעית הייתה בגיל 3 אחרי 2-3 שלבים של 'מה במשבצת' כבר הייתה משתעממת. היום זה התהפך. היא יושבת איתי שעות על משחקים לימודיים והוא מחפש את הפיתרון המהיר. אנחנו לא חייבים להתעקש על הרצונות שלנו.
5. מה המטרה ? כשהמטרה שלי זה זמן איכות אני קונה משחק מהנה. שהמטרה שלי זה ללמד משהו, אני מחפשת משחק שימתח קצת את גבול הסבלנות שלהם אבל לא רחוק מידי כדי לא לפגוע בחווית המשחק.למשל משחק שמצפצף שמוצאים את התשובה הנכונה כמו 'הסוד של מיה'.
6. אופי הילד - הקטנה שלי מתעניינת רק במה שזז קופץ ועושה רעש. 'משוך בגזר' הוא מושלם כבר מגיל 2 וגם הגדולים נהנים להצטרף אני מראש מוותרת על משחקים לימודיים איתה, זה ימתין לזמן שזה יבוא ממנה. הבכור שלי יעדיף משחקי חשבון ופחות דיבורים האמצעית תעדיף כמה שיותר דיבורים וכמה שפחות חשבון.. אז גם אם אני משחקת איתם יחד אתאים את דרך המשחק לכל ילד. מילים פשוטות עם משה ועזרה בחשבון עם תמר. ושוב הכל תלוי במטרה שלי באותו רגע. לא תמיד משחק שאנחנו ממש אוהבים אומר בהכרח שהילדים שלנו יתחברו אליו. תתאימו את המשחק לילד ולא להעדפה שלכם. אחרת הוא ישאר על המדף וזה הכי מבעס. האמצעית שלי לא אוהבת משחקי הרכבה אז למרות שאני ממש רוצה אני לא אקנה לה את נסיך ונסיכה...
7. העדפת ההורים - אל תקנו משחק שאין לכם חשק לשחק בו עם הילדים - יש יותר מידי חלקים, ארוך מידי, פשוט מידי,מורכב מידי, מרעיש מידי וכל מה שלא מתאים לכם- גם הוא כנראה ישאר על המדף בארון בבית וחבל. (אלא אם כן יש איזה אח גדול שאפשר לגייס למשימה).
8. סוף העולם - אחרי הכל זה לא קנייה של בית ולא נורא אם פיספסתם.. ומצד שני אם אין לכם זמן להשקיע בחיפוש אל תקנו משהו יקר מידי גם אם הוא ממש מוכר. זה צריך להתאים למשפחה שלכם לא לרייטינג.
#איךלבחורמשחק #משחקיקופסא #טיפים
Bình luận